De gemeente Groningen begint deze week (25 september) met de werkzaamheden aan de kruising Wilhelminakade/Prinsesseweg in de stad. Het gaat in eerste instantie om voorbereidende werkzaamheden, die twee weken duren.
 
Er worden kabels en leidingen verlegd. Tijdens dit werk worden bussen omgeleid. De winkels blijven bereikbaar, meldt de gemeente.

Fietsrotonde

Als de voorbereidingen zijn afgerond, wordt begonnen met de aanleg van een fietsrotonde. Op de rotonde hebben fietsers voorrang op de auto's.

Slimme Fietsroute

De fietsrotonde wordt onderdeel van de nieuwe Slimme Fietsroute, tussen het Hoofdstation en Zernike. Hiermee wil de gemeente fietsers op die route buiten het stadscentrum houden.Op hetzelfde 'snelfietspad' werd eerder het kruispunt bij de Eikenlaan vernieuwd. Daar hebben fietsers sinds 4 september voorrang op auto's. De situatie zorgt voor veel ergernis bij automobilisten. Ook was er in de eerste week een aanrijding op het punt. De gemeente pakt daarom de straatverlichting aan. Het gaat bij de Eikenlaan overigens niet om een rotonde, maar een kruispunt.

Lees ook:

- Nieuwe fietsroute moet zorgen voor minder drukte in centrum Stad

 

(http://www.rtvnoord.nl/nieuws/183724/Stad-begint-met-kruising-waar-fietsers-voorrang-krijgen)

banner.png